Digital lösning, Print

Mustaschkampen

Mustaschkampen 2018

Åsikterna kring Mustaschkampen har dragit åt att folk tror inte att odla ut en mustasch gör någon skillnad för cancerforskningen. Med humor kan man få folk att förstå att Mustaschkampen faktiskt gör skillnad för cancerforskningen.

  • Kund: Prostatacancerfonden
  • Tekniker: Digital lösning, print
  • Brief: Skapa en kampanj för att öka medvetenhet om prostatacancer.
  • Insikt: Folk tror inte att odla ut en mustasch gör en skillnad för cancerforskningen.

1. Prints

Prints kommer bli utplacerade runt om i Sverige med kända profilers ansikten på. På dessa porträttbilder är det en tillagd mustasch med texten ”Den gör större skillnad än du tror”.

 

Copy på prints

Det är lätt att tro att en liten mustasch inte kan göra sådan skillnad. Men det kan den. Under 2016 samlade Mustaschkampen in 8,5 miljoner kronor, vilket var rekord. Pengarna gick till ökad forskning och opinionsbildning för bättre vård. Tack vare tidiga insatser klarar sig de flesta idag. Men än har vi en bit kvar.

Stöd Mustaschkampen 2018 och rädda liv – det gör större skillnad än du tror.

2. Interaktiv Eurosize

Utomhustavlor (Eurosize) med digitalskärm vid busshållplatser . I toppen av Eursosizen sitter en kamera som läser av dig, lägger på en mustasch och sedan tar en selfie. För 10 kr kan din selfie adderas till rotationen av alla andra selfies som tagits vid Eurosizen. På så sätt kan ”alla” bli ansiktet utåt för Mustaschkampen.

2. Ett ansiktslyft

Göteborgs spårvagnar får sig ett ansiktslyft.

4. Mustaschen tar över TV4play

Mustaschkampen tar över Tv4Play’s nyhetssändningar för en dag och en mustasch sätts på varje nyhetsankare / reporter.